10/8/2022

“And the first one is Dekoor Close Harmony!” Met een score van wel 94.3 punten zijn we eerste geworden in de categorie Pop/Gospel/Spiritual/Folk bij de Concours International Choral en Provence! Maar dit was niet alles…

Op 6 juli begon onze tour naar het zonnige zuiden van Frankrijk, goed bepakt met onze eigen band en zes-zingende busjes. De competitie was georganiseerd in het kustplaatsje Bandol waarbij de deelnemende landen goed te herkennen waren aan hun uniforme gekleurde shirts en vlaggen. We hebben ook drie shows mogen geven in Bandol, Le Luc en Saint Raphaël. Het waren prachtige locaties waarbij wij zongen met uitzicht op zee, met zonsondergang, op een drukke boulevard en bij een mooi belichte toren. Het was adembenemend mooi om daar te mogen zingen. Naast deze shows hadden we ook onze dagen waarbij we op de windsurf, SUP board, boot of genietend met een wijntje op de wijngaard la Provence gingen verkennen.

Op de Gentse feesten, een van de grootste culturele festivals van Europa, was Dekoor te vinden op de laatste dagen van onze tournee. Naast dat we natuurlijk zelf hebben gefeest, gaven we ook een show op het Sint Baafsplein en voor wie er die dag niet in Gent was, waren wij de dag erop te horen in verschillende straten van Gent. Deze straatconcerten gaven wij samen met de energierijke, lieve en getalenteerde gospel choir, PE Live(bekend van Belgium’s Got Talent). Deze samenwerking stond al lang op de planning en die dan te mogen waarmaken op de Gentse feesten was zeer bijzonder!

Wat was dit een onvergetelijk reis met mooie en dankbare momenten.

Veel dank hiervoor ook naar het STUF, stichting Iona en Bestuurlijk Actief!Blijf op hoogte en volg Dekoor op de voet via onze social media kanalen! Like, volg en subscribe voor het laatste nieuws.

Volg ons online