9/4/2020

Wij kunnen als koor van dertig man natuurlijk niet meer samen komen, maar we hebben daar een oplossing voor gevonden; een videoclip in quarantaine, samengesteld uit dertig individuele opnames. Met het maken van Send Me On My Way vond niet alleen Dekoor troost en plezier, ook merkten we dat er ontzettend veel mensen enthousiast van werden. Het bewees ons eens te meer: muziek verbindt en gaat door. Zelfs in deze gekke tijd.

Die verbinding willen we nu ook buiten het koor zoeken. Daarom hebben we nu jouw hulp nodig! Dekoor is druk bezig met haar volgende opname en dat willen we met zo veel mogelijk zangers doen. Het idee is om het volgende nummer te openen met een soundscape: een ruimte vol geluid. Allemaal stemmen die samenkomen tot één. Het opnemen is niet moeilijk, zelfs de ongeoefende douchezanger krijgt dit voor elkaar.

We zouden graag dat je het Engelse “you” voor 5 seconden op één toon uit de toonladder van F-majeur (F, G, A, Bb, C, D of E) zingt, in een octaaf die je lekker ligt. Maak hier een kort filmpje van en upload dit filmpje via de link hieronder! Zorg dat je in een zo stil mogelijke omgeving bent en jij de enige bent die zingt.

Dus:

1. Open de selfie-camera van je telefoon
  2. Zoek je favoriete noot uit de toonladder van F-majeur
  3. Zing!
  4. Browse met je telefoon naar dit formulier (je kan dan makkelijk je filmpje uploaden vanaf je telefoon!)
  5. Doe dit vóór woensdag 15 april

We kunnen niet wachten jullie opnames te horen!

FAQ:

Ik heb familieleden/vrienden/husky’s die mee willen zingen. Mag dat?

Superleuk, hoe meer mensen die meezingen hoe beter! Maar, maak dan wel twee filmpjes van jullie ieder apart, zodat wij meer vrijheid hebben in het maken van een mooie soundscape.

Ik zing nooit! Mag ik ook iets insturen?

Wow, we zijn vereerd dat wij jouw eerste zangervaring gaan zijn! Natuurlijk mag dat! Maak je geen zorgen over je zangkwaliteiten. Je stem wordt onderdeel van een groot koor en geeft zo een authentiek beeld.

Ik kan niet kiezen welke noot ik het leukst vind. Mag ik er meerdere doen?

Natuurlijk! Hoe meer noten we hebben hoe vetter de soundscape zal zijn. Schroom dus niet om de hele toonladder uit de kast te halen! Maar maak dan wel losse filmpjes!

Ik heb hele dikke R&B-riffs, mag ik die ook doen?

Kom auditie doen bij Dekoor, dan mag dat! Voor deze opname willen we je vragen je creativiteit een beetje in te dammen en alleen vijf seconden lang één noot zingen uit de toonladder van F-majeur. Wij hebben dan de optimale vrijheid om hier een soundscape van te maken.

Ik wil liever niet mijzelf filmen. Mag ik ook alleen audio opsturen?

Het liefst willen we natuurlijk zien wie er allemaal zijn gouden keeltje voor onze opname uit de kast trekt! Vind je dat echt niet prettig, dan mag je ook alleen een audio-opname insturen.

Mijn vraag staat hier niet tussen. Aan wie kan ik die stellen?

Zolang ze maar over muziek gaan kan je al je vragen sturen naar jos@dekoor.nl

Blijf op hoogte en volg Dekoor op de voet via onze social media kanalen! Like, volg en subscribe voor het laatste nieuws.

Volg ons online