6/4/2020

Kort nadat we onze quarantaine versie van “Send me on my way” online hadden gezet, werden we getipt over een mooie actie van ClassicNL: De Huiskamer Challenge. Om deel te nemen moest je vanuit je eigen huiskamer muziek maken, dat filmen en inzenden om kans te maken op de dagprijs of één van de drie hoofdprijzen (een platencontract, een optreden in het concertgebouw, of een geldprijs van 3500 euro).

Hier werden wij natuurlijk zeer enthousiast van, zeker omdat wij juist net zo’n soort filmpje hadden gemaakt! We stuurden ons filmpje in, en een dag later hoorde we dat we de dagprijs hadden gewonnen, wat een fantastische verassing! Toen werd het wachten geblazen tot de hoofdprijs bekend gemaakt zou worden. Een vakkundige jury bestaande uit Tania Kross, Dominic Seldis en Jan Willem de Vriend, besloten wie van de talloze inzendingen de prijzen zouden bemachtigen.

Dekoor was toch een beetje samen tijdens de uitslag.

Op 6 april werd het bekend gemaakt, en een kleine Dekoor delegatie hield via videobel service Zoom contact om zo samen in spanning naar ClassicNL te luisteren. En jahoor, wat een eer, de hoofdprijs van 3500 euro werd uitgereikt aan... Dekoor! Uitbundig gejuich kwam uit de laptopspeakers terwijl men vol ongeloof het resultaat aanhoorde. Jurylid Tania Kross had ook nog eens hele lieve woorden over onze inzending te spreken: “Fantastische zangers (..) het genot spat er vanaf. Ik wil ook meedoen, ik wil ook een deel zijn van Dekoor Close Harmony!”

Bedankt ClassicNL voor dit enorm leuke initiatief!

Blijf op hoogte en volg Dekoor op de voet via onze social media kanalen! Like, volg en subscribe voor het laatste nieuws.

Volg ons online